200 éves Rózsa Sándor

Rózsa Sándor nevét Magyarországon mindenki ismeri, a népdalok és mondák mellett versek, regények, filmek dolgozták fel életének különböző epizódjait, nevezetesebb tetteit.

Rózsa Sándor születésének 200. évfordulójára, csatlakozva az
Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark 2013. augusztus 2-3-4-én megrendezésre kerülő rendezvényéhez, beharangozva a
2013. augusztus 16-17-én megrendezendő Kondorosi Betyárnapokat.

A Kondorosi Csárda Betyáros menüajánlata:

2013. augusztus 1-31. között minden ópusztaszeri belépővel ill. a
www.opusztaszer.hu, a www.kondorosicsarda.hu, vagy a www.betyarnap.hu
honlapon letölthető és kinyomtatható kuponnal érkező vendégünknek az alábbi ételsor árából 10 % kedvezményt adunk.

Hideg előétel: 1750 - Ahogy a csárdagazda szereti
Szélben szárított füstöl paraszt sonka, mangalicakolbásszal, lilahagymával, zöldpaprikával és paradicsommal

Leves: 1813 – Legenda születik
Csomboros báránybecsinált leves laska gombával ékesítve

Meleg előétel: Kondorosi Csikós palacsinta
Sonkával, sajttal töltött palacsinta rántva

Főétel: Donatella - Rózsa Sándor kedvence
Roston sült pácolt sertéstarja sült hagymakarikákkal, kakastaréj szalonnával, fűszeres sült sertésoldalassal, csiperkével összepirított kemencés burgonyával és párolt káposztával

1848 – A szabadcsapat ízlése szerint
Kardra húzott falatok - Sertés szűzből, csirkemellből és zöldségekből készült rabló nyárs, pirosra sült héjas burgonyacikkekkel

1849 - Arany János ezt kérte, amikor a Betyár című versét írta
Jércemell filé kiskertek zöldségeivel házasítva, kapros juhtúróval csőben sütve, párolt rizskörettel

Pandúrbolondító
Kondorosi füstöltcsülkös töltött káposzta tejfellel meglocsolva

1850 – Az Alföldi vadásztársulat alapítóinak étke
Diókéregben hempergetett szarvas comb puhára gőzölve, erdei gyümölcsraguval, burgonya ropogóssal

Betyárkirály
Betyárkirály sörben áztatott ropogósra sült sertéscsülök, zsírjában fonnyasztott vöröshagyma cikkekkel, tepsis burgonyával

1868 - Vonatrablás helyett ezt ajánljuk
Rozmaringos fokhagymás grillezett báránycomb
Snidlinges vajas burgonyagolyókkal

Oszter Sándor így szereti
Kondérban rotyogó vörösboros szürkemarha pörkölt kapros-túrós házi csuszatésztával

1878 - Amit Szamosújváron nem szolgáltak fel
Mangalica sertés karaj érmék császárszalonna töpörtyűvel és vöröshagyma kockákkal,
tört burgonyával

Desszert:

Aminél csak a csárdabéli szépasszony csókja édesebb
Tejes pite Vörösboros barackraguval

Petőfi István is ezt ette, ha Csákóról betért a csárdába
Mákos guba kondorosi akácmézzel

Helyszín
Kondorosi Csárda (Kondoros, Hősök útja 23.)
Dátum
-

A felhasználói élmény javítása érdekében a webhelyen sütiket használunk

Az „Elfogadás” gombra kattintva hozzájárul a sütik létrehozásához.